به گزارش راهبرد معاصر؛ «ارسلان مالکی» امروز (شنبه) در نشستی با خبرنگاران با اشاره به برنامه ریزی های انجام شده برای توسعه دادن به روند نهضت ملی مسکن، افزود: در کنار ۳۴ هزار هکتار زمین یاد شده، ۲۴ هزار هکتار از اراضی مازاد وزارت راه و شهرسازی در مراحل الحاق قرار گرفته است.
مدیر عامل سازمان ملی زمین و مسکن اضافه کرد: همچنین پنج هزار و ۳۰۰ هکتار از اراضی مازاد سایر دستگاهها شناسایی شده است.
وی به شناسایی ۵۰ نقطه برای شهرک سازی که تا پیش از این در هیچ دولتی به آن توجه نشده بود، اشاره کرد و گفت: از این تعداد تاکنون برای ۲۷ شهرک کارگروههای مختلفی برده شده که پیش پروانه ۹ شهرک اخذ شده و مراحل تهیه طرح های جامع و تفضیلی آنها به سرعت در حال پیش رفتن است.
مالکی ادامه داد: البته در استانهایی مانند مازندران، گیلان و استان های غربی به دلیل شرایط زمین و کوهستانی بودن زمین های کشاورزی، هدفمان این است که شهرک سازی را در این استان ها داشته باشیم.
وی با بیان اینکه ۴۰ هزار مسکن مهر باقی مانده است، اظهار داشت: عمده این واحدها دارای مشکلات حقوقی هستند که در صورت برطرف شدن آنها، تاکنون این پروژه ها به پایان رسیده بود.
معاون وزارت راه و شهرسازی تصریح کرد: در صورت حل شدن مساله حقوقی، تا یک سال دیگر موضوعی به نام مسکن مهر نخواهیم داشت.
مدیر عامل سازمان ملی زمین و مسکن با اشاره به تعریف ۶۸ هزار و ۵۳۸ پروژه در اراضی سازمان ملی زمین و مسکن بیان داشت: تاکنون سامانه ۵۷۰ هزار نفر را به زمین وصل کرده و ۴۶۰ هزار واحد نیز پس از پرداخت ۴۰ میلیون تومان از سوی متقاضیان در دست اجرا هستند.
مالکی تامین مسکن برای کارگران را از دیگر اولویت های دولت سیزدهم عنوان کرد و افزود: تاکید رییس جمهور برای تامین زمین کارگران در قالب صنعت شهرها است که زمین مورد نیاز صنایع بزرگ و کارخانجات را تهیه تا این صنایع بتوانند مسکن مورد نیاز کارگران خود را که اقدامی بی سابقه است تهیه کنند که به همین منظور تا کنون زمین برای ساخت ۱۰۰ هزار واحد در همین قالب تامین شده است.
وی با بیان اینکه تا کنون زمین بیش از ۲۵۰ هزار نفر به صورت توسعه افقی به شکل انفرادی و گروهی تهیه شده است، به وضعیت تهران اشاره کرد و بیان داشت: در تهران با انباشت متقاضی مواجه هستیم که در شرق تهران برای تامین زمین با مشکلاتی مواجه بوده و در غرب نیز دیگر جایی برای توسعه وجود ندارد. به همین منظور قرار است شهرک ایوانکی را در قالب گروهی انجام شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به ثبت نام ۴ میلیون نفر در طرح نهضت ملی مسکن گفت: این جمعیت فاقد مسکن بودند و از مسکن دولتی نیز استفاده نکرده و به همین منظور دولت موظف بود تا با استفاده از تمام ظرفیتها زمین را تامین و مسکن را به سرانجام برساند.
مالکی با اشاره به شناسایی ۵ هزار و ۳۰۰ هکتار از اراضی طبق قانون جهش تولید مسکن بیان داشت: باید تمام دستگاهها اراضی خود را در اختیار وزارت راه و شهرسازی قرار دهند و در صورت عدم تمکین سند این اراضی به وزارت راه وشهرسازی خواهد خورد.
مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی همکاری خوبی تا به امروز داشته است، گفت: با هدف تشویق دستگاهها برای واگذاری اراضی اعلام شده که اولویت ساخت مسکن در اراضی واگذار شده دستگاهها با کارکنان آنها است.
وی با اشاره به ساخت مسکن در دانشگاه ها گفت: بخشی از اراضی مربوط به دانشگاهها است و تا به امروز هزار هکتار شناسایی شده، سندهایی نیز دریافت اما تاکنون موفق به استفاده از آنها نشدیم، این در حالی است که طبق توافق با وزارت علوم اعلام شده ساخت این واحدها برای کارکنان باشد./ایرنا